Allt om asylrätt för dig i Göteborg

23 juni 2021
patrick pettersson

Du kan ha kommit hit till Sverige som flykting från ett annat land. Det är möjligt för dig att söka asyl här, en fristad, så att du kan bo i trygghet. Myndigheterna ser till att du får ett boende och mat, och du kanske till och med kan få stanna och etablera dig i Sverige.

Det är fråga om att vistas här, i första hand och att få uppehållstillstånd. En advokat kan hjälpa dig så att alla papper och blanketter blir rätt ifyllda.

 

Frågan om medborgarskap

Man kan inte få svenskt medborgarskap direkt, utan måste då först ha bott i Sverige i flera år. Dessutom krävs det då att man kan försörja sig själv, alltså jobba, och att man kan prata svenska. Man lär sig språket genom att gå kurser på SFI, Svenska för invandrare.

Samhället hjälper till ganska mycket, men det är bra om man anlitar en advokat som kan underlätta ärendet. Har man fått uppehållstillstånd kan man få försörjningsstöd och man kan också få ett litet lån så att man kan köpa nödvändiga möbler.

 

 

Körkort och jobb

Har man haft ett körkort utomlands kan det gälla i Sverige också under en tid, och sedan måste man skaffa ett svenskt körkort. Genom att kunna köra bil direkt kan man lättare försörja sig själv genom att till exempel leverera pizzor eller ta ett jobb som chaufför. Det är dyrt att ta körkort, så man behöver hitta ett jobb.

Alla dessa papper och blanketter som man måste förstå sig på är svåra frågor för en invandrare. Asylrätt i Göteborg är bara början på en ny tillvaro i Sverige, och en jurist är expert på asylärenden. Advokatens arbete underlättar för dig så att du slipper få felaktiga blanketter i retur, och du slipper också att sitta i telefonköer med myndigheterna på ett språk du inte talar.