Anlita låssmed akut

14 juni 2021
jonas olsson

Plötsligt händer det. Nyckeln ligger inte i fickan eller i väskfacket där den brukar och man kan inte komma in. Att förlora nycklarna efter en trevlig utekväll är ganska vanligt, och inget man ska gräma sig över. Faktum är att det är en av de vanligaste orsakerna till att man anlitar en låssmed akut. 

Men vanligt är också att man behöver hjälp av en låssmed för att nyckeln fastnat i låset eller för att det har gått sönder, eller att man har haft inbrott och att någon har brutit upp dörren. 

När man anlitar en låssmed akut är det lätt att ta första bästa man får tag på då man av förståeliga skäl ofta är stressad och snabbt bara vill ha hjälp att komma in. Men tyvärr finns det en hel del oseriösa aktörer som egentligen inte borde få kalla sig låssmeder, och som utnyttjar människors utsatthet. De tar hutlöst mycket betalt och kräver inte sällan kontant betalning utan kvitto. 

Certifierad låssmed

När man anlitar låssmed ska man vara noga med att välja någon som är certifierad, då det visar på att låssmeden är seriös. Är det en akut låsöppning kan det vara bra att välja en låssmed inte alltför långt bort, och gärna i samma område. Då får man snabbare hjälp och det blir också billigare eftersom man även betalar för låssmedens restid. 

Det kan vara en god idé att i förväg ha kollat vilka seriösa låssmeder som finns i området, och lägga in deras telefonnummer i mobilens adressbok. Då är man väl förberedd den dagen man behöver hjälp. Vill man kontrollera att en låssmed är certifierad kan man göra det via SLR. De har en bra sökfunktion på sin hemsida där man enkelt kan göra detta och även få förslag på låssmeder i det område där man bor, https://www.lasman.se/.