Ansök om ersättning från din sjukförsäkring

05 maj 2021
jonas olsson

editorial

Det är aldrig roligt att bli sjuk. Det blir också en del extra att tänka på. En bra sjukförsäkring gör att du slipper oroa dig när du blivit sjuk. Med en bra ekonomi kan du lugnt ligga på soffan och titta på den där bra tv-serien, vare sig det är en kort eller lång sjukdomsperiod. Vilken ersättning har du rätt till? På afaforsakring.se kan du ansöka om ersättning och sedan låta dem göra jobbet åt dig. Du behöver bara ha koll på några få uppgifter och din ersättning är bara några klick bort. Den här ersättningen får du utöver det du får från Försäkringskassan. 

Kan du ansöka?

Är du anställd inom kommun eller region har du en försäkring och kan söka ersättning. Det gäller även dig som är anställd av ett privat företag eller en kooperativ verksamhet. Några extra kronor i kassan är aldrig fel. Har du varit sjuk nyligen och missat att anmäla? Inga problem! Du kan gå in och anmäla i efterhand och fortfarande få ersättning. Om du blir arbetslös kan du få behålla din ersättning. Så tveka inte att söka. Vad kan du förlora? Lite tid kanske, men du har allt att vinna om du får ersättning utbetald.

 

Sjukförsäkring

 

Pengarna direkt in på kontot

Din ansökan hamnar först hos en handläggare. Har du lämnat alla uppgifter behöver du oftast inte göra något mer. Handläggaren stämmer av med Försäkringskassan och din arbetsgivare. När beslutet är fattat kommer pengarna att betalas ut till dig. Koppla ditt konto när du ansöker så kommer pengarna direkt.

Allt är också skattat och klart och du behöver inte tänka på något mer. Är du nyfiken och vill veta mer? Det är alltid bra att läsa på och vara förberedd. Nästa gång du blir sjuk kan du lugnt stanna hemma och veta att det ekonomiska ordnar sig.