Att återuppliva en anrik tradition

16 april 2020
Mikael Barani
Att återuppliva en anrik tradition

I dessa digitala tider är det lätt att glömma bort hur det var en gång i tiden – i den mer analoga världen. Detta gäller även när man tillhör de äldre generationerna. Vi som faktiskt upplevde eran före internet och smarta telefoner. Även för oss är det lätt hänt att det förflutna känns avlägset.
På ett sätt stämmer det ju också. Det känns ju faktiskt verkligen som om att tiden bara går fortare och fortare. Kanske har det med åldern att göra, kanske har det med tekniken. Mänskligheten har ju tagit enorma steg framåt under bara de senaste 30 åren. Det är lätt att få lite svindel när man tänker efter.

Vi som minns hur det vara att behöva ringa in sina beställningar på postorder, eller kanske posta in dem, tycker såklart att vi lever i en helt annan värld idag. Nu kan man på ett par klick plötsligt ha ett paket levererat till dörren innan man vet ordet av. 
Det talas ju för övrigt nu även om att man ska få leveranser samma dag. Detta förekommer ju redan i vissa länder.

För oss som växte upp på den tiden folk fortfarande faktiskt skickade vykort till varandra så är det än idag en fin känsla att få ett sådant i brevlådan. Gissningsvis förknippar de flesta idag vykort med julkort. Annars är ju det vanliga att man helt enkelt följer folk på sociala medier – varför ska man då skicka saker?

Prova därför att återerövra denna gamla tradition: Skicka vykort när du är någonstans och reser. Skicka ett paket med något fint till någon som du tycker om. Du kommer garanterat att få en överlycklig respons tillbaka.
Det är lätt att idag se den fysiska världen som en marknadsplats för konsumtion och yta – men den är mer än så. 
Testa att lägga ifrån dig mobilen, skriv ett brev och skicka iväg det. Kanske händer något spännande och oväntat?