Butiksskyltar i Göteborg: lättare än man kan tro

30 november 2021
patrick pettersson

editorial

I dagens samhälle där konsumtionen är hög och folk är stressade och snabbt vill hitta en affär som säljer just det de söker faller man lätt bort om inte ens företag syns ordentligt. Stilfulla och väl genomtänkta skyltar får butiken att sticka ut i mängden och drar till sig folks blickar, vilket leder till att de lockas att handla just där. 

Vikten av unika och stilrena skyltar 

Fasadskylten är det första människor ser och den som folk tittar efter när de letar efter butiken. Därmed bör den utmärka sig i färg, form och storlek samtidigt som den matchar varumärket och är lätt att känna igen. 

Skyltning inne i butiken kan se ut på olika sätt. En del väljer att sätta dem på sidorna av hyllorna där det är lätt att se var varorna finns, medan andra föredrar att hänga dem i taket. Båda alternativen underlättar för kunden att snabbt hitta sina varor och att navigera sig fram utan att behöva leta. 

Det ger nöjda kunder och får dem även att prata om sin upplevelse till sina nära och kära och på så vis sprida ett gott rykte om företaget. Det är ett bra sätt att öka antalet besökare i sin butik och därmed öka sin merförsäljning. I en stor och butikstät stad som Göteborg är butiksskyltningen av stor betydelse. 

 

image

 

Att hitta rätt butiksskylt behöver inte vara svårt

Det finns företag som designar och säljer butiksskyltar i Göteborg utifrån sina kunders behov och önskemål. Ett sådant företag är Skyltcompaniet, https://www.skyltcompaniet.se/. De har ett gediget utbud av olika skyltar där varje produkt är unik och anpassad efter varje enskilt företag. Att ta hjälp av specialister underlättar enormt. Det sparar tid för butiksägaren som får bra förslag och kan känna sig trygg med att få ett proffsigt resultat som verkligen gynnar varumärket.