Dags för nya fönsterc

19 januari 2020
Lily Hansen
Dags för nya fönsterc

Om man bor i ett gammalt och dragigt hus så är det en ganska så stor risk att fönstren är dåliga och dragiga även dem. Fönster som inte håller tätt släpper ut värmen och kylan utifrån tränger in vilket innebär onödigt dyra elräkningar och så klart även kallt inomhus.

Man behöver se över sina fönster och byta dessa med ett mellanrum på 50 år sägs det, i alla fall om man väljer fönster som är gjorda i aluminium. Väljer man fönster som är gjorda i trä bör man göra det tidigare, kanske redan efter 30 år.

 

Stora kostnader

Att sätta igång med att byta fönster, som man gör i ett helt hus när man väl är igång, är en kostsam historia. Men, man kan spara in mycket på sina elkostnader om man inte har fönster som släpper ut all värme och öser in kyla som kommer utifrån. På så vis så måste man ändå se ett fönsterbyte som en investering i sig själv och sitt boende. Kostnaderna kommer man inte ifrån, men det går att få tag i billiga fönster också. Man behöver inte lägga en förmögenhet för att få tag på rejäla och bra fönster till sitt hus.

 

Val av utseende

Det som man även önskar av sina nya fönster, förutom att de ska hålla inne värmen och kylan ute, är det rent estetiska. Man vill att fönstren ska passa bra till det hus de ska sättas upp i och man kan se över sina val lite innan man väljer vilken sort man vill ha. Som tidigare sagt så finns det både trä-, plast- och aluminiumfönster att välja på. Vilket man väljer är kort sagt bara en smaksak, vilket man tycker ser bäst ut helt enkelt. Hållbarheten på aluminium är klart längre, men tycker man trä eller plast är snyggare så väljer man det.