Det behöver inte vara svårt att skicka paket över gränsen

27 augusti 2020
Cecilia Olsson

Att skicka paket är något som somliga gör dagligen medan andra i princip aldrig gör det. Vill man skicka paket så kan det vara bra att tänka på att ju större och tyngre paket är desto dyrare blir det. Det finns även flera olika fraktbolag att välja mellan då man ska beställa en leverans, något som är både bra och dåligt.

Då det finns många att välja på kan det bli svårt att ta ett beslut och vem får man egentligen bäst pris ifrån? Om man inte känner för att lägga timmar på att kontakta varje enskilt företag så kan man istället använda sig av en jämförelsetjänst för att få fram alternativ från de främsta fraktbolagen på en och samma sida, det kan verkligen underlätta processen. 

Det skiljer sig på inrikes och utrikes leveranser

Ska man skicka paket till utlandet så finns det ännu flera saker man ska ta hänsyn till. Ska man exempelvis skicka paket till Norge så är det inte samma sak som att skicka inom Sverige, paketet ska genom en tull och det krävs därför korrekta dokument. Eftersom Norge inte heller är med i EU så kan det ibland ställa till lite problem, det blir helt enkelt inte lika självklart vilka regler som gäller. Därför är det bra att läsa på vad man får och inte får skicka till landet innan man packar sitt paket. 

Var noga med tulldeklarationen

Sedan är det som sagt viktigt att fylla i tullpappren rätt, syftet med tulldokument är att ge tulltjänstemännen möjlighet att avgöra vad som är i paketet utan att behöva öppna det. Vill man att paketet ska fraktas smidigt utan förseningar så är det viktigt att man är noga då man fyller i dokumenten.

Är man fortfarande osäker så finns det hjälp att få, på skickapakettillnorge.se kan man läsa mer om hur man ska gå till väga.