Det finns många sätt som golvplattor av gummi kan underlätta vardagen

08 juli 2021
Cecilia Olsson

Golvplattor av gummi kanske inte är det första man tänker på då det handlar om en produkt som kan användas till mycket i hemmet, men faktum är att det faktiskt är något som med fördel kan användas både inomhus och utomhus i olika syften. Ett av de mest populära syftena människor använder sig av golvplattor av gummi är för att barnsäkra olika områden. Till exempel kan dessa gummiplattor dämpa ett fall vid en gungställning och fungera som halkskydd vid en pool, men de kan även användas för att göra vardagen bekvämare för vuxna.

Tänk på kroppen vid arbete hemifrån

Allt fler har under den senaste tiden valt eller varit tvungna att arbeta hemifrån. Det kan vara väldigt bekvämt att slippa pendlingen till arbetsplatsen och skönt att komma undan planeringen av matlådor, men det kan dessvärre också vara skadligt för kroppen. Den som inte har ett hemmakontor sedan tidigare med en ergonomisk kontorsstol riskerar att få värk till följd av dåliga arbetsställningar. Med det går att lösa eftersom det, vare sig man arbetar hemifrån eller på en arbetsplats, är bra för kroppen att stå upp.

Genom att använda sig av ett ståbord, en strykbräda eller något dylikt som ger bra höjd samt en golvplatta av gummi att stå på så har man plötsligt en bra arbetsplats.

Gummiplattor kan göra balkongen härligare

De allra flesta balkonger som sitter på hyreshus har golv av grå betong. Förutom att det kan se hemskt tråkigt ut så är det inte speciellt skönt att gå och stå på. Genom att använda sig av gummiplattor kan man både tillföra färg samt göra ytan behagligare att sätta fötterna på.

Återvunna gummiplattor för olika ändamål

https://e-plast.se/shop/andra-produkter/golv-gummiplattor hittar man golvplattor som passar allt från lekplatsen till hemmakontoret. Golvplattorna hos e-plast.se är tillverkade av återanvända bildäck och kommer i fyra härliga färger som även kan kombineras för ett mer färgglatt intryck eller för att skapa ett mönster. Det finns helt enkelt många möjligheter med golvplattor av gummi.