Dofter som smeker sinnet

16 februari 2020
william eriksson
Dofter som smeker sinnet

Människor påverkas lika mycket av dofter som av syn, smak, ljud och känsel. Om man träffar någon som doftar riktigt gott kan man känna en attraktion och positivitet till den personen som inte har något med hur personen är eller ser ut i övrigt. Doftar man gott så hamnar man helt enkelt lite mer på plus än om man inte doftar alls eller till och med luktar illa.

 

Konsten att parfymera sig rätt

När man ska svepa in sig i en god parfym så är det viktigt att man i förväg vet hur stark parfymen är. En mer koncentrerad och distinkt parfym bör man endast använda några droppar av och dessutom inte fylla på under dagen. Det beror på att det egna doftsinnet efter ett tag vänjer sig så andra kanske känner doften lika starkt över hela dagen, medan man själv tror att doften falnat. Att applicera för mycket parfym ger nästan samma effekt som om man luktar illa. Det blir överväldigande för omgivningen så till den grad att de kanske håller sig på avstånd.

En oas av dofter

Gamla tiders parfymerier har återkommit i modet. Besöker man en butik som säljer parfymer online som https://www.sephora.se/parfym/ kan man i lugn och ro leta fram parfymen eller parfymerna man önskar från hemmets lugna vrå. På https://www.sephora.se/ finns såväl parfymer som allsköns andra skönhetsprodukter som man kan inhandla. Kanske vill man även fylla på badrumsskåpet med väldoftande duschkrämer, badoljor eller hudkrämer av något slag. Många väljer mildare dofter till vardags som känns mer som att man är nyduschad, medan man går lös på lite tyngre, kryddigare parfymer när det är fest eller middagsbjudning. Men även den egna smaken spelar in i valet av parfym, eftersom det blir lika mycket signatur som kläderna man har på sig, frisyr, smycken och smink.