En framtid med nya utsikter

21 juli 2020
Mikael Barani

Vi har nog alla suttit där i trädgården under den gångna våren och sommaren för att fundera över framtiden. Den pandemi som vi fortfarande befinner oss i har ställt livet på ända och flera av oss har funderat på hur framtiden kommer att se ut.
Kanske har det också blivit en väckarklocka för många av oss: Insikten om att livet en dag kommer att ta slut och att vi faktiskt inte har en aning om när denna dag kommer.

Vissa kommer säkerligen att känna sig rädda av dessa tankar.
Andra inser att det är en påminnelse om att faktiskt skrida till verket och göra det mesta av detta liv. 

Sätt dig därför ned i din sitthängmatta i trädgården en solig dag tillsammans med ett anteckningsblock. Skriv ned dina drömmar och visioner för framtiden. Börja sedan med att välja ut tre stycken av dessa som du känner extra för, enligt denna modell: En för kort sikt, en för medellång och en långsiktig.

Behöver du tidsreferenser så är det kortsiktiga målet något som du kan uppnå på någon dag, eller kanske någon vecka. 
Det medellånga målet är sådant som du kan åstadkomma inom ett, eller kanske något år.
Det långsiktiga målet ska verkligen vara långsiktigt. Fundera på var du vill vara inom 5-10 år och börja arbeta mot det.

Kom ihåg att alla resor börjar med ett första steg, vilket också är anledningen till att ha ett kortsiktigt mål att börja med. Det kan var något så enkelt som att inte köpa något godis denna helg, för att leva lite hälsosammare.
Istället kan du unna dig en upplevelse av något slag. Kanske bara åka ut med en god bok till en strand och njuta.

Kom ihåg att ge dig själv en belöning när du väl har lyckats med något. Se till att det är något som känns lite lyxigt och unikt så minns du det länge.