En tidig morgonpromenad med gitarren i handen?

17 maj 2021
Mikael Barani

Ibland måste man allt skämma bort sig lite. Extra bra känns det förstås om man har lagt upp det på det sättet att tillfället då man unnar sig något är en belöning. Kanske har du hållit din kost i balans under en längre tid, äntligen bytt jobb eller tagit dig igenom en tuff period i ditt liv.

Hur din kamp ser ut vet bara du och endast du.

Nya saker – ny inspiration 

Är du musiker så kan det vara läge att skaffa en ny gitarr lagom till att du har skrivit ihop tillräckligt många låtar för att släppa en fullängdare. Att börja spela in med ett nytt instrument kan vara just den tändning som behövs efter att ha suttit och polerat på dina låtar, kanske under flera år.

Ett nytt instrument kan dessutom också ge ny inspiration. Kanske är det något med hur just din nya gitarr låter som väcker nya tankar till liv och får en av dina låtar att låta ännu bättre.

Det gäller förstås att hitta den där avvägningen mellan att unna sig själv saker och att faktiskt skämma bort sig själv. Det är lätt hänt i denna värd där vi lever bekvämare än någonsin på många sätt.

Samtidigt är för mycket bekvämlighet rent destruktivt. Nu när vi sitter hemma och arbetar så verkar det finnas tendenser som pekar på att vi blir soffpotatisar. Att inte röra på sig tillräckligt mycket, och gå upp i viktigt, leder ironiskt nog till en ökad risk för att drabbas svårt av Covid-19.

Sätt alltså upp mål som du kan sträva efter även i dessa utmanande tider. Kanske börjar du morgonen med en promenad före frukost och arbete? 

Utöver motionen så brukar promenader ute i det fria även vädra hjärnan och ge oss tillfälle att öppna upp oss för nya tankar och idéer.