Ett leende som blir bekräftat hos tandhygienisten på Odenplan

30 november 2020
Mikael Barani

Tänk att vi redan har kommit in i adventstid. Det är faktiskt smått otroligt att detta år har gått så fort. Var det inte alldeles nyligen som vi firade in 2020 med dunder och brak? Detta nya decennium som började på ett väldigt dramatiskt sätt.
Nåväl, även dessa oroliga tider kommer att en dag att glida över i något annat och det gäller att tänka och handla positivt.

Ett löfte som du ger dig själv i julkapp

Passa på att ta tillfället i akt och reflektera över ditt eget liv. Vad vill du få ut av detta nya decennium? Vem vill du vara där på nyårsafton 2029?

Börja med att göra upp mål för nästa år och se sedan åt vilket håll tankarna går. Att skriva ned vad man strävar efter gör det hela mer påtagligt och lättare att faktiskt uppfylla.

Ibland kan det handla om något så vardagligt som att bara ta hand om sin egen hälsa. Det kan handla om allt från att börja äta mat utan socker och röra på sig mer till att inte titta så mycket på telefonen hela tiden.
Sedan kan man följa upp sina framsteg, till exempel genom att besöka en tandhygienist i Odenplan för att se om det sockerfria livet har burit frukt.

För uppföljning är lika vikt som själva utförandet – för hur ska du annars kunna veta att du faktiskt arbetar åt rätt håll?
Se även till att berätta dina planer för dina vänner om du verkligen menar allvar med dina förbättringar. För när man väl har delat med sig av sina mål så får man också stå till svars för dem inför sina nära och kära.

Ett sista tips: Tro på det du gör även om det känns helt omöjligt till en början. För alla resultat hänger på om du faktiskt tror på slutmålet. Steg för steg kommer du att få se dina planer materialiseras på ett sätt som du knappt trodde var möjligt.