Ett oglamoröst arbete som innefattar avloppstjänster

26 november 2020
Mikael Barani

Det finns vissa saker som man inte tänker på att de finns förrän de försvinner. 
Ta ditt avlopp till exempel. Ett osexigt ämne kanske men när du väl får stopp i rören inser du hur för givet du tar att allt det där som du spolar och sköljer ned faktiskt också försvinner.

Proppar som stoppar vardagen

Föreställ dig därför hur det var för inte särskilt länge sedan, även i Sverige. Så sent som på 70-talet fanns det trots allt latrintömmare som kom hem till folk för att helt enkelt tömma de kärl som folk använde som toaletter. Detta är blott 50 år sedan och inte i någon avlägsen forntid.

Det är med andra ord inte helt oskäligt att skicka en tacksamhetens tanke till alla de framgångar som idag gör att vi bara kan sätta oss på dasset, göra vår ”business” och sedan spola bort varje minne av det. För det är väl få av oss som kan tänka sig att det ska komma hem en latrintömmare till oss idag för ta med sig vårt lagrade avfall.

Nåja, ibland kan vi dock bli påminda om denna tid. Alla som har varit med om någon sorts propp vet hur hemskt det blir. Speciellt om det inträffar i toaletten. Det är inte direkt något glamoröst arbete när man ska se till att vattnet rinner på igen.
Ibland kan det till och med vara en övermäktigt om proppen sitter långt in i systemet eller är riktigt solid. Då får man ringa in proffs som Bengtsson AB som löser situationer med sina avloppstjänster.

Att få en sådan jobbig situation löst är faktiskt lite som att äntligen hitta en toalett efter att ha hållit sig under riktigt lång tid. Man känner sig lättad och går som på moln efteråt.

Tacksam för det lugn som nu infinner sig i livet igen.