Färdas på vägarna med stil tack vare noggrann lastbilstvätt i Norrköping

22 oktober 2020
Cecilia Olsson

Som lastbilsägare är det viktig med underhåll för att lastbilen ska hålla så länge som möjligt. Det kan kännas självklart att den med jämna mellanrum behöver service och vid behov även reparationer. Det är dock inte bara insidan som är viktig, även utsidan behöver underhåll för att lacken ska må och se bra ut utan rost och andra skador. 

Vissa perioder kräver mer frekvent tvätt 

Lastbilen utsätts för vägsalt, luftföroreningar, UV-strålning och annat som påverkar lacken negativt under sin färd på vägarna. Till exempel så gör kombinationen vägsalt och hög luftfuktighet att risken ökar för rostskador på fordon, så det är viktigt att tvätta lastbilen ofta då du kör på saltade vägar. 

En ren lastbil ökar säkerhet och ger bra reklam

En ren lastbil blir dessutom säkrare att framföra eftersom rena rutor och speglar ger bättre sikt. Även rena lyktor påverkar framfärden på vägarna eftersom belysningen försämras om lyktorna är smutsiga. 

Förutom att lastbilen helt enkelt mår bättre av att tvättas med jämna mellanrum så gör det såklart även att lastbilen ser mycket snyggare och fräschare ut. Finns det tryck på lastbil och släp så är det såklart även en fördel att den kan synas för att göra reklam för företaget överallt där lastbilen färdas. 

Tvätta lastbilen i Norrköping

En mycket effektiv tvätthall som erbjuder noggrann lastbilstvätt i Norrköping är Lastvagnservice i Östergötland AB. Där har de lång erfarenhet när det kommer till lastbilstvätt och tar sig an allt från små till stora lastbilar, med eller utan släp. I tvätthallen används en miljövänlig och effektiv maskintvätt som kompletteras med miljövänliga rengöringsmedel. De har dessutom kontinuerlig kontroll på utsläppen från tvätthallen så att de inte skadar naturen.

Det går att boka återkommande fasta tider enligt överenskommelse, per vecka eller månad, det beror helt på vad som passar dig bäst. Oavsett kan du lita på att du lämnar tvätthallen med en blänkande ren lastbil utan att det skett på bekostnad av naturen.