Förbered med markarbeten i Brålanda

17 juni 2021
jonas olsson

Har ni nyligen köpt ett hus som behöver en total renovering? Det går knappt att kalla hus då det bara är ett skal, men trots det ska man ta vara på det som finns och bygga ut samt bygga om. Ett roligt projekt att ha och arbeta med. Det har stått öde i flera år, nu ska man äntligen se om man kan få stället att blomstra igen. En gång i tiden såg det ut att vara ett väldigt vackert ställe, nu ser det bara gammalt och bortglömt ut. 

Först river man allt som ska rivas, även fast man vill ta vara på det gamla. Det är en hel del som behöver slängas, som det som är genomruttet. Marken är är ganska våt och fuktig, så den kommer att behöva förberedas, men dessutom kommer man behöva göra en dränering intill huset. Annars kommer det längre fram antagligen resultera i fuktskador på huset. Projektet är i full gång och där är olika hantverkare som hjälper till. 

 

 

Göra mycket själv

När man köpte ett ödehus var tanken att göra mycket själv. Trots det är det en del saker man behöver hjälp med. Som markarbeten i Brålanda, från företag som jobbar med det kan man få proffshjälp med dräneringen. Dessutom ser de om något annat behövs göras med marken innan man bygger huset. Det hade varit hemskt om marken hade varit för svag för att orka med ett helt hus. 

För att veta allt sånt kan man ta hjälp av företag som exempelvis https://hentrab.se/, eller ett annat företag som arbetar med detta. Även fast man gör många saker själv så är just detta och till exempel elarbeten saker som bör lämnas bort. Man behöver maskiner för att göra en dränering, maskiner som företaget du tar hjälp av har. Det innebär att du inte behöver oroa dig över det.