Förgyll hemmet med Flos 2097

17 april 2020
Cecilia Olsson
Förgyll hemmet med Flos 2097

När man talar om ljuskronor tänker många att det är något man har i ett stort matsalsrum i en lyxig villa, men faktum är att en ljuskrona kan passa in på så många fler platser i ett helt vanligt hem. Till exempel så är det väldigt fint att hänga en i hallen. En vacker ljuskrona är ett perfekt sätt att välkomna gäster och ge en wow-effekt direkt man stiger innanför dörren.

En ljuskrona kan även passa bra i köket. Genom att hänga upp matchande ljuskronor över köksön och matbordet får man härlig belysning samtidigt som det sätter en exklusiv prägel på rummet. En ljuskrona i sovrummet kan verkligen ge en känsla av lyx och med glödlampor som avger ett varmt sken blir det en otroligt vacker och mysig belysning i hela rummet. Den ultimata lyxen är dock att hänga en ljuskrona inne i badrummet, har man tillräckligt stort utrymme och högt i tak så är det i badrummet man ska installera en fukttålig ljuskrona. Det skänker en härligt känsla i hela utrymmet och gör det välgörande badet ännu lyxigare. 

En av de mest omtyckta ljuskronorna på marknaden är Flos 2097, designad av Gino Sarfatti år 1958. Flos 2097 är klassisk och elegant utan att på något sätt kännas tråkig. Tvärt om, det är en otroligt vacker ljuskrona som drar uppmärksamheten till sig och blir en utmärkande inredningsdetalj i hemmet. Man kan även välja om man vill ha 30 eller hela 50 ljuskällor i kronan. Gino Sarfattis Flos 2097 är än idag en av de mest ikoniska ljuskronorna på marknaden. Man hittar den samt många fler vackra lampor hos Lampemesteren. De har ett brett sortiment uppbyggt på kvalitet, funktion och design, så hos Lampemesteren hittar man något för alla. 

Var inte rädd att ta in ljuskronor i hemmet, rätt stylat kan de passa in i vilket hem som helst.