Gå igenom din moped i tid

18 maj 2020
Eva Olsson

Det är bra att se över sin moped så att den är i toppskick innan sommaren. Man kan ju behöva byta ut någon eller några delar så att den ska fungera optimalt när man tar sin första åktur efter vintern. Att kolla tändstiftet är något som är viktigt och det kan man behöva göra med jämna mellanrum. Det är relativt lätt att byta tändstift på en moped. Men på en del mopeder kan det vara lite krångligare, då man måste flytta på någon eller några kåpor för att komma åt.

Om stiftet är svart och sotigt och man får dålig gnista från det, kan orsaken vara att det är igensatt. Är det däremot en beläggning på tändstiftet har troligen motorn körts för länge utan tillsyn av stiftet. Om stiftet inte är rätt fastdraget kan gängan ha skadads och då måste det ersättas med ett nytt. Har även gängan i topplocket skadads, måste man gänga om den eller byta hela topplocket. Det är också viktigt att man sätter i rätt typ av stift om man ska byta ut det.

Speed-line.com har många tändstift att välja bland, så där är det lätt att hitta rätt stift till den moped man har. Här har de även en hel del specialerbjudanden på andra produkter. Det är allt från mopeddelar och kläder till hjälmar och mopeder. För övrigt har de mycket reservdelar till väldigt många olika märken. Här har de även en del nyheter, som till exempel en supersnygg hjälm med klarblå, matt yta och kontrasterande färg i svart och rött. Den sticker verkligen ut från mängden med sin design.

Här kan du välja att betala med kort eller göra en delbetalning via Klarna eller ViaBill. Du har 14 dagars returrätt efter att du mottagit varan och kan få 3 månaders extra ångerrätt för bara 29 kr. Ångerrätter gäller inte alls på varor som har producerats speciellt efter dina önskemål eller utrustats med någon annan personlig prägel.