Har du gamla otäckingar på tomten?

26 augusti 2020
jonas olsson

Det är en vacker sommarmorgon och du vandrar stillsamt ut i trädgården med ditt morgonkaffe. Du sätter dig på din favoritplats och njuter av utsikten i din trädgård. Totalt lugn och underbara dofter från alla vackra blommor och träd. Så fastnar du med blicken på den hörna du inte hunnit göra klart.

Hörnan där stubbarna bor. De gamla otäckingarna som blev kvar efter stormen. Stormen som tog de gamla träden du minns från din barndom. Du funderar en stund och sedan har du bestämt dig – nu ska de verkligen bort. Du ringer direkt och beställer stubbfräsning.

 

Hur du blir av med stubbar

Givetvis kan du välja att ta bort dina stubbar själv. Vissa går att gräva upp, i somliga kan du hälla medel eller småkryp som sakta äter upp dem inifrån. Snabbast och smidigast är utan tvekan att hyra in hjälp, från experter på stubbfräsning. Det blir snabbt och smidigt åtgärdat och du kan inom kort skapa din drömträdgård även på den delen av tomten.

När experterna anländer fräser de bort stubbar på studs och du slipper knäcka ryggen eller andra problem. Dessutom kan du nyttja RUT-avdraget till stubbfräsning och då blir arbetskostnaden rimligt låg.

 

 

Ring och hör dig för

Funderar du ändå på att hyra en fräs och ta bort stubbarna själv? Kontakta experter på stubbfräsning oavsett. Av dem kan du hyra maskiner och du kan få råd kring hur du utför arbetet. Du kan sedan avgöra om det är värt att utföra jobbet själv eller om experterna ska få rycka ut snabbt och smidigt med sin specialutrustning och sin erfarenhet. I kontakt med stubbfräsarna kan du även höra dig för hur du ska hantera marken efter stubbfräsning i Uppsala. Det är troligen inte lämpligt att ersätta stubben med nya träd direkt. Kanske är det bättre att odla gräs eller andra växter.