Hitta olika typer av tapeter

28 november 2020
william eriksson

När det är dags att renovera går tankarna ofta till vilka tapeter man ska välja. Oftast är frågan om man ska ha enfärgade eller om det ska vara mönster på dem. Men varför inte göra något annorlunda denna gången? Det finns så många roliga sätt att renovera och sätta färg på hemmet. Så ta gärna och googla lite på fototapeter.

Troligtvis blir man förvånad över att det finns så mycket att välja mellan. Oavsett om det ska vara till det egna sovrummet, vardagsrummet eller barnens rum. Ett sätt att få rummet levande är att välja fototapet på ena väggen. Vill du löpa hela linan ut och tapetsera hela rummet till exempel som en skog, så gör det.

 

Barnens rum

Man skulle hellre kunna säga: Vad finns det inte? Vissa barn skulle skrika rakt ut av lycka om de fick en dinosaurietapet. Medan andra blir lyckliga av enhörningar och vackra hästar. 

Vem gillar inte att öppna sin sovrumsdörr och kliva rakt  in i djungeln, där  både mäktiga lejon, långhalsade giraffer och busiga apor samsas i en salig blandning? Dekorera rummet med mjukisdjur som passar in och kanske gröna växter som gör allt lite extra spännande.

 

 

Både spännande och avslappnande

Allt beror på vilket rum man ska fixa till och vilken stämning man vill skapa. Ett sovrum med en lyxig hotellkänsla med spännande mönster eller med spakänsla för lugn och ro. Eller så kan man njuta av utsikten över Manhattan innan man släcker lampan och går till sängs. 

Det finns många olika typer av tapeter att välja mellan. Så låt fantasin och känslan leda fram till den rätta tapeten, för om man flyttar beslutet från hjärnan ner till hjärtat så blir det aldrig fel. Låt sökandet börja genom att ta en konstrunda på internet och hitta den fototapet som kommer att förgylla både hemmet och vardagen framöver.