Hur lånar man pengar?

20 januari 2020
jonas olsson
Hur lånar man pengar?

Om man funderar på att låna pengar så är det lätt att gå in på en sida som samlar en mängd olika långivare, som Vip banks för att ta reda på vad som krävs för att få ett lån. I formuläret som ska fyllas i ska alla personuppgifter uppges som namn, bostadsadress, mailadress och telefonnummer. Man ska också uppge boendekostnader, om man lever i en relation, har barn och om man har arbete. Vidare ska alla befintliga lån och inkomster skrivas in och alla uppgifter för det önskade lånet som vad man ska ha lånet till, vilket summa man vill låna och hur lång återbetalningstid man önskar.

 

Företag som samlar långivare.

Idag har det blivit vanligt att långivare ansluter sig till företag som erbjuder låntagare en enda kreditupplysning men besked från många låntagare. Detta har blivit så populärt att många av långivarna har anslutit sig till dessa samlingar. Det beror dels på att det är smidigt för låntagaren att endast fylla i en ansökan men också eftersom antalet kreditupplysningar drar ner kreditvärdet på låntagaren och gör att varje kreditupplysning som tas leder till minskade chanser att få lån och då dessutom till högre räntor.

 

 

Att söka lån på en samlingssida.

När man fyllt i alla sina uppgifter och skickat iväg sin ansökan för lån hos ett företag som samlar långivare, så kommer erbjudanden från alla dessa långivare trilla in så fort de kommer in. Några kanske tackar nej och avböjer ett erbjudande om lån, men de andra skickar ett erbjudande med den ränta de önskar, den återbetalningstid de erbjuder och, om de inte vill låna ut hela den summan som låntagaren önskar, så skriver de vilken summa de kan tänka sig att låna ut. Efter det är det bara att välja långivare, skriva under låneavtalet och därefter kommer lånet betalas ut så fort som långivaren har möjlighet.