Husdjur och matvanor

15 augusti 2019
william eriksson
Husdjur och matvanor

För alla oss som har husdjur och som rent generellt älskar djur, är mathållningen en viktig fråga. Ja, alltså djurens mathållning! Oavsett vilken art vi nu delar bostad och liv med behöver vi veta vad som är lämplig kost och hur vi kan hitta den, enkelt och till ett rimligt pris. Sen kan det inte heller förnekas att de små liven emellanåt – eller ganska ofta – också har egna åsikter om saken. Allt duger inte att äta enligt ditt djur, oavsett vad som står om lämplighet på förpackningen! För många djurarter är det viktigt att maten smakar som de vill.

 

Vegetabilier och köttråvara

Vilda djur saknar oftast valmöjligheter och deras överlevnad hänger på individens förmåga att hitta mat, och vad som finns tillgängligt. Detta kan faktiskt vara värt att beakta när vi bekymrar oss över våra husdjur. De är designade att överleva, och i det vilda äter de det som finns för att göra just det. Brist på matlust hos ett tamt djur kan bero på sjukdom, och pågår det en längre tid bör det kollas upp. På samma sätt är det givet att vissa djur är vegetarianer, andra är rovdjur, ytterligare andra är allätare. Det är viktigt att ta reda på vad ditt husdjur hade ätit i det fria, och att göra ditt bästa för att djuret ska få liknande mat.

 

 

Hjälp, råd och stöd och ett bra sortiment

När det gäller smådjursfoder gäller det att vara påläst som djurägare. Att hitta en djuraffär med kunnig personal, bra och varierat utbud på foder och rimliga priser kan vara svårt. När du stöter på en sådan butik ska du vara rädd om den! Skulle nu denna butik också kunna erbjuda förmedling till kurser och boende för dina djur borde det inte vara mycket att tveka inför. Vad ditt djur äter är viktigt och påverkar hälsa och livslängd!