Ibland är det bra att välja produkter utan tillsatt socker

28 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Om man strävar efter att leva hälsosamt och kanske till och med gå ner några kilo så kan det vara klokt att försöka utesluta produkter som innehåller en massa socker i sin dagliga kost. Förutom att socker finns i godis och läsk så kan man även hitta det i väldigt många andra saker som vi stoppar i oss. Det kan dock vara lättare sagt än gjort att helt utesluta socker ur sin kost, därför kan det ibland behövas bra alternativ som gör det lättare. 

Det finns sötsaker som inte är fyllda med tillsatt socker

För den som dagligen har ett väldigt starkt sug efter sötsaker kan det vara otroligt svårt att sluta, eller ens dra ner på sockerintaget. Genom att hitta ett substitut som smakar sött men som inte innehåller raffinerat socker så kan det dock bli lättare. De flesta har nog någon gång hört att de ska ta en frukt istället för en sötsak när suget gör sig påmint, men det är inte alltid så enkelt. Det är trots allt ganska stor skillnad på att äta en frukt och att äta en kaka, men då kan till exempel en kaka utan socker vara ett bättre alternativ.

image

Ett företag som erbjuder alternativ utan socker

Hos EASIS hittar man många produkter som kan vara bra sockerfria alternativ till den som försöker trappa ner eller helt sluta med sin sockerkonsumtion. De har massor av olika produkter som är helt utan tillsatt socker, de kan dock innehålla naturligt socker från exempelvis frukt. EASIS vill nämligen att det ska vara enkelt att hitta alternativ till produkter som är fyllda med raffinerat socker. I sortimentet finns bland annat choklad, kakor, kakao, godis, juice, glass och frukostprodukter.

När man försöker sluta med något så beroendeframkallande som socker så kan det vara bra att hitta substitut för att sakta men säkert trappa ner. Det kan underlätta väldigt mycket på vägen till en sockerfri kost.