Inbyggd fläkt och spishäll i spännande kombination

13 maj 2022
jonas olsson

editorial

Hemmets hjärta brukar köket kallas och det är inte för inte. I köket levs livet från morgon till kväll. Från frukoststunden till kvällssnackset när suget sätter in. Köksbordet är en central samlingsplats för samtal, läxor och deklarationer. Att glida ner på en köksstol efter en lång dag med en rykande kopp te är som balsam för själen.

Att laga mat är viktigt för att man ska må bra. Vad man lagar är inte lika väsentligt. Det kan vara kulinariska kökskonster eller snabbmakaroner och köttbullar. Allt efter tid, ork och den eller de som ska äta den tillagade maten. Det är inte så konstigt att många idag har en önskan och strävan efter att renovera sina kök.

 

spishäll med inbyggd fläkt

 

Spishäll med inbyggd fläkt i mitten

När man tittar på utvecklingen är det mycket som hänt sedan de gamla vedspisarna. Fortfarande är en vedspis guld värd, speciellt vid strömavbrott då den ger värme och mat. Däremot brukar många hitta nya funktioner på maskiner som man använder. Diskmaskin med bestickhylla är en sådan sak.

Fler och fler går också ifrån de klassiska spisarna med tre eller fyra plattor till induktionshällar med snabb reglering. I samband med spisen behöver man också fundera på var man ska placera en fläkt som suger ut matos och liknande. Idag har man börjat tillverka spishäll med inbyggd fläkt i mitten. Då behöver man inte fundera på fläktuttag eller liknande och sparar mycket plats ovanför spisen.

Att modernisera sitt hem kan ge ökad lust och inspiration till matlagningen. När man renoverat klart och testkört sina nya och uppdaterade köksmaskiner är det bara att sätta igång. Tänk tanken med en ljuvlig middag tillagad på den nya spishällen till gästerna som väntar hungrigt vid köksbordet.

Låta besticken skramla. Känn stämningen höjas efter hand. Skratt och prat blandas och nya minnen skapas i det nya köket.