Konferens i Malmö är ett bra val

18 augusti 2021
Lily Hansen

Det krävs en hel del planering för att en konferens ska bli lyckad. Det är viktigt att vara ute i god tid med planering och bokning av den önskade anläggningen. Ibland passar det bäst att lägga konferensen utanför storstaden och ibland är den bästa lösningen mer centralt. Det beror bland annat på vilka deltagarna är, vad det önskas för aktivitetet, hur många dagar det gäller och övrigt som är viktigt för en lyckad konferens. 

Att lägga en Konferens i Malmö är ett bra val om du vill blanda lite storstadskänsla med mindre, mysiga kvarter. Det är mycket som ska genomföras på en konferens, föreläsningar, möten, workshops med mera. I planeringen bör det alltid läggas in tid för paus med aktiviteter och mat för att deltagarna ska orka vara med på allt och hålla humöret på topp. 

I Malmö finns det spektakulära Turning Torso att beskåda och intressanta matbutiker att besöka runt Möllevångstorget. När det behövs paus från möten och annat kan en lugn promenad i Kungsparken vara avkopplande för både kroppen och själen. Parken är Malmös äldsta park och här finns exotiska träd och vackra konstverk. Varför inte planera in en picknick i parken som en konferensaktivitet? 

 

 

Lätt att tas sig till konferens i Malmö

Det kanske finns internationella deltagare på konferensen, och är den lagd i Malmö så så är det nära till Köpenhamn över Öresundsbron. Staden är även bra sammankopplad kollektivt med resten av Skåne och Sverige vilket underlättar transporten till konferensen. En del deltagare har lång väg att åka och då fungerar det utmärkt med tåg, flyg eller buss. Det är även enkelt att ta sig fram med egen bil.

Är det transport inom staden så är det Citytunneln som gäller, det är en järnvägsförbindelse genom Malmö. Sträckan har två underjordiska stationer, station Malmö C samt Triangelns station.