Kontorsstädning anpassat efter behov

11 juni 2020
Cecilia Olsson
Kontorsstädning anpassat efter behov

Ett rent kontor är en mycket bra grund för en trivsam arbetsmiljö. För att öka produktiviteten kan det dessutom vara bra att se över inredningen. Man ska ha i åtanke att det inte bör finnas för mycket som distraherar men det kan samtidigt vara bra att ta in lite saker och färger som skapar värme i lokalerna.

Ett tips är att använda sig av ljusa färger på väggar och tak för att skapa rymd, för att sedan tillsätta lite färgklickar här och där genom textilier, detaljer och växter. Man kan även se till att skaffa skåp med luckor så att man kan stänga in pärmar och papper, det gör både att det ser snyggare och mer städat ut samtidigt som det kan minska stressnivån.

Växter skapar en härlig atmosfär och är väldigt vackra, de kan dessutom bidra till renare och fuktigare luft inomhus vilket är mycket bra på ett kontor. Gröna växter avger fukt vilket är mycket välkommet i den torra inomhusluften och dessutom gör fukten från växterna att den statiska elektriciteten minskar, så att ha gröna växter invid datorn på skrivbordet är en mycket bra idé.

Några växter som anses ha bra effekt på luftfuktigheten samt renar luften är bland annat krysantemum, gerbera och fredskalla. 

Eftersom man ofta har en ganska hög arbetsbelastning på ett kontor så finns det sällan tid över till att städa och vattna blommor. Det är dock väldigt viktigt att hålla kontoren fria från damm, smuts och fett då de är en bra grogrund för bakterier. En bra lösning är att anlita en städfirma som kan ta hand om allt från städning till blomskötsel.

En firma som utför kontorsstädning i Stockholm och skräddarsyr sina tjänster utifrån kunders individuella behov är Stockholms Allstäd AB. De kan till exempel ta hand om städning, soptömning, blomvattning med mera och gör det så ofta man har behov för det.