Kvinnocirkel för ett tryggt sammanhang

05 september 2019
Lily Hansen
Kvinnocirkel för ett tryggt sammanhang

Ibland kan det kännas som om man saknar ett sammanhang. En plats där man kan vara sig själv fullt ut och få en chans att växa och utvecklas som person. Många kvinnor känner att de saknar en sådan plats. De kan känna att de aldrig riktigt får utrymme eller möjlighet att ta plats och få sin röst hörd. Då kan en kvinnocirkel vara räddningen. 

 

Passar en kvinnocirkel mig? 

Kanske jobbar du i en mansdominerad bransch och känner att du inte blir lyssnad på eller tagen på allvar, eller så saknar du ett sammanhang där du kan prata av dig med andra kvinnor. Oavsett vad just din situation är kan en kvinnocirkel vara precis vad du behöver. Genom att få ett safe space där du kan prata av dig, lära känna och lyssna till andra kvinnor kommer du växa mycket som person och få nya perspektiv på saker och ting som händer i ditt liv. 

I en kvinnocirkel får man chansen att dela sina upplevelser och känslor i ett tryggt sammanhang. Det kan kännas läskigt till en början men när man träffat de andra i gruppen brukar det ofta lossna och man börjar känna sig mer bekväm. Alla kvinnor är där av olika anledningar men med samma förhoppning- att få befinna sig i ett tryggt sammanhang med enbart andra kvinnor. Det kan vara klokt att komma ihåg det om man känner sig lite nervös eller osäker inför första träffen.

 

 

Att hitta en kvinnocirkel

Det finns flera kvinnocirklar runt om i Sverige. Vissa är aktivitetsbaserade såsom bokklubbar eller bibelstudier. Det finns kvinnocirklar som startats ideellt, av kyrkan eller annan religiös verksamhet eller kvinnocirklar som leds och drivs av utbildade kvinnor. Vad som passar just dig vet bara du. Om du söker efter en kvinnocirkel i Nyköping kan den kvinnocirkel som Kirsi-Marja Healing erbjuder och leder vara ett alternativ. Prioritera dig själv och gå med i en kvinnocirkel!