Mockahandskarna på i väntan på våren

31 mars 2021
Mikael Barani

Vinterkylan biter sig fortfarande fast i tillvaron på morgnar och kvällar. Det gäller att ta på sig sina mockahandskar innan man beger sig ut i den arla kylan, för än är våren inte här – tyvärr.

Nu när vi ger oss in i april så blir man i varje fall påmind om att värmen är på väg. Samtidigt så blir det kallt mellan varven och man inser att det trots allt är Norden som vi lever i fortfarande.

De tider som vi lever i

Beger man sig söderut i Europa så börjar dock värmen krypa upp för kontinenten på allvar. Det känns ändå lovande inför framtiden att veta att det snart är dags att ta fram den tunna jackan. Man kan till och med tillåta sig själv att drömma om en tillvaro i t-shirt. 

Hur mycket resande vi får se i år återstår att se. Ska vi gissa på att det inte är förrän 2022 som saker och ting återgår mer till det normala igen.

För det är ändå viktigt att komma ihåg att pandemier har vi haft förr, och livet här på jorden har ändå fortsatt vandra sin gilla gång. I jämförelse med till exempel spanska sjukan är det en mindre sak som vi går igenom nu, även om det såklart finns personlig tragedi bakom alla siffror.

Det gäller helt enkelt att ha en positiv attityd, trots allt som händer. Det är i dessa tider som vår inställning till saker och ting sätts på prov. Frågan är om du ska ta tillfället i akt att bestämma dig för att komma ut som en bättre människa på andra sidan av den period som vi lever i just nu.

Detta är trots allt något som är fullt möjligt genom att våga leva så modigt och handlingskraftigt som möjligt. Om inte nu, så när? Om inte du, så vem?