Nyttja alla ytor med måttanpassade skjutdörrar

25 augusti 2021
jonas olsson

Har du ett boende där du vill få mesta möjliga lagring? Då kan det vara klokt att använda dig av måttanpassade skjutdörrar. På det sättet kan du få mesta möjliga yta där du kan sätta alla möjliga typer av förvaring, och där du kan ställa möbler och annat nära öppningen till förvaringen. Ett sätt att kunna göra det bästa av de förutsättningar som du har i din lägenhet eller i ditt hus.

Måttanpassade skjutdörrar är dörrar som går att skjuta åt sidan och som därför inte tar så stor yta i anspråk som de dörrar som öppnas utåt. Med tanke på att du kan ställa möbler tätt inpå skjutdörrarna så är det ett mycket populärt sätt att välja dörrar till garderober i sovrummet. Ett rum där det ofta kan vara trångt mellan garderoben och sängen. Och en annan fördel med skjutdörrar är att du faktiskt också kan låta dem gå in i väggen, så att de försvinner helt.  

 

Innerdörrar som försvinner

När du låter skjutdörrar försvinna in i väggen så kommer ditt hem upplevas som mer öppet och större till storleken. Det är enklare än vad du kanske tror att göra skjutdörrar som går att infatta i väggen. Och det är ändå dörrar som kommer fylla sin funktion när du stänger dem. Det kan vara ett val som kan passa för rum som oftast är öppna. Eller så kan det helt enkelt vara ett beslut som beror på begränsningar i rumsytan.

Eftersom du kan få dörrar som är helt efter det mått du bestämmer dig för, så öppnas en hel värld av möjligheter. Du kan få dörrar som kan vara betydligt mindre än vad dörrar normalt är. Eller så kan du få dörrar som är mycket större än vanligt. Det går även att få dörrarna i ett stort antal olika material och färger.