Ögonläkare i Stockholm: Mångsidiga möjligheter för dina ögon

17 april 2023
Julia Zsiga

Stockholm erbjuder flera möjligheter för dem som söker ögonläkare. I denna artikel presenteras en översikt över vad huvudstaden har att erbjuda inom ögonsjukvård, med fokus på specialistmottagningar, privatpraktiker och ögonkliniker. Läs vidare för att få en bättre uppfattning om de alternativ som finns tillgängliga för dig i Stockholm.

Specialistmottagningar för ögon

Stockholm är känt för sina många specialistmottagningar inom ögonsjukvård. Dessa mottagningar är ofta kopplade till större sjukhus och erbjuder behandlingar och rådgivning för en rad olika ögonrelaterade sjukdomar och tillstånd. Några av de mest kända specialistmottagningarna finns vid Karolinska Universitetssjukhuset, S:t Eriks Ögonsjukhus och Danderyds Sjukhus.

Specialistmottagningarna har hög kompetens och kan hantera komplexa fall och mer ovanliga ögonsjukdomar. De erbjuder även tillgång till avancerad utrustning och teknologi för att säkerställa bästa möjliga vård. Om du har remiss från en allmänläkare kan du oftast få tid hos en specialist på en sådan mottagning.

Ögonläkare Stockholm

Privatpraktiker för ögonsjukvård

Förutom de offentliga specialistmottagningarna finns det också en mängd privatpraktiker inom ögonsjukvård i Stockholm. Privatpraktiker erbjuder oftast en mer personlig och tillgänglig vård för patienter som inte kräver specialistbehandling. Dessa praktiker kan erbjuda konsultationer, undersökningar och behandlingar för enklare ögonåkommor som torra ögon, allergier och brytningsfel.

Det är vanligt att privatpraktiker tar emot både remisser och självbokande patienter, vilket gör det enkelt att få en tid hos en ögonläkare utan att först behöva gå via en allmänläkare. Priserna kan variera mellan olika praktiker, så det är värt att undersöka och jämföra innan du bokar en tid.

Ögonkliniker för kirurgiska ingrepp

För patienter som är i behov av kirurgiska ingrepp för sina ögon, finns det också flera specialiserade ögonkliniker i Stockholm. Dessa kliniker erbjuder behandlingar som kataraktkirurgi, glaukomkirurgi, hornhinnetransplantationer och laserbehandlingar för att korrigera synfel.

Vissa ögonkliniker är kopplade till offentliga sjukhus, medan andra drivs privat. För att få tillgång till kirurgiska behandlingar på en ögonklinik krävs oftast en remiss från en ögonläkare eller en allmänläkare.

Läs mer här: https://www.lameramedical.se/ogonlaserbehandlingar/