Polera bilen med polerskivor

21 september 2020
william eriksson
Polera bilen med polerskivor

Att polera bilen ska inte vara svårt, och istället för att du ska stå där under flera timmar för att få ett bra resultat borde du istället testa att använda dig av polerskivor. Det är något du kan utföra hemma genom att köpa polerskivor och sätta på en borrmaskin och på så sätt polera upp bilen. Man kan även sätta polerskivor på en polermaskin. 

Polerskivor kan användas på mer än bara bilen. Man kan mer eller mindre polera allting. Det finns de som använt dem på sina läderskor för att få ett bra resultat. 

 

Hur använder man polerskivor på bästa sätt?

Det finns olika polerskivor beroende på vilket område du vill använda dem på. Kanske ska du slipa ner en rostfläck och behöver grova skivor, och då får du gå från de grova till finare för att till sist använda dig av polerskivor så du får en blank och fin yta igen. Använder du dig av en ny skiva är det bra att spraya in den med tex, Rapid Detailer, det hindrar skivan att fyllas med för mycket polish. 

Dom flesta gånger behöver maskinen inte ett hårt tryck på sig utan ska användas ganska försiktigt, det brukar räcka med ett tryck från vänster hand. Större repor kan dock kräva att man trycker hårdare. 

 

Hitta polerskivor online 

Du hittar polerskivor väldigt enkelt idag, och med en enkel sökning får du upp flertalet olika sidor med olika förslag. Där finns olika material som är olika mjuka och kan användas på olika ställen. 

Där finns även polermedel som du kan använda till, för att få bästa resultat. Rådet är att kolla upp vilket som är bäst och som exempelvis passar just din bil bäst. Om du använder dig av polermedel är det viktigt att försöka använda lika mycket överallt. Det kan annars bli ett synbart skiftande resultat.