Rubiks kub i olika former

20 mars 2020
Cecilia Olsson
Rubiks kub i olika former

Att träna sin hjärna är grundläggande för att kunna tänka snabbt och komma ihåg viktiga saker. Det finns många sätt man kan träna upp både minne och snabbtänkthet. Mycket av det finns idag på våra datorer, surfplattor eller telefonen. Visst är det bra att kunna ha det lättillgängligt i hemmet eller fickan, men kan det inte vara bra att vila från skärmar ibland och få intryck och utmaningar på annat håll?

En av de mest klassiska ”hjärnutmanarna” som finns är Rubiks kuben. De allra flesta tänker nog, med all rätt, på den tärningsformade kub med rutor i vitt, rött, blått, grönt, orange och gult där man ska försöka få alla sidor av kuben att bli enfärgad. Det däremot kanske inte alla vet är det finns många andra varianter på Rubiks kub som kommer i flera olika färger och former. Rubiks kub är ett väldigt bra sätt att utmana sig själv och även andra. Den allra första (och största) utmaningen blir att lära sig lösa kuben, när man lärt sig lösa den kan man ta tid på hur snabbt man kan göra det och när man känner sig säker på hela kuben kan man bara byta till en annan modell som kommer med nya utmaningar. 

Hos MasterCubeStore hittar man massor av olika prylar som kan ge hjärnan en rejäl utmaning. Förutom den klassiska Rubiks kuben kan man hitta varianter på den, som till exempel den pyramidformade ”kuben”, men även smörjmedel, kubställningar, timers, förvaringspåsar samt mycket annat. Läs mer om alla de olika roliga och utmanande IQ leksaker som finns hos MasterCubeStore på https://mastercubestore.se/.

Håll hjärnan igång på ett utmanande och underhållande sätt, skaffa en IQ leksak och briljera för alla i din omgivning. Man kan enkelt ta med dom var som helst och de är ett bra alternativ gentemot telefonen om man vill ha något att göra stunder då man sitter och väntar på något.