Samtalsterapi i Västerås som hjälper

21 september 2021
patrick pettersson

När man håller saker inom sig allt för länge kommer det till slut att bubbla upp. Då kan vad som helst komma upp till ytan. Det kan få konsekvenser som att man bryter ihop, blir deprimerad eller går in i väggen. Det kan komma många år efter att man varit med om någonting hemskt som man valt att försöka trycka bort. En barndomserfarenhet du trodde att du var över kan plötsligt aktualiseras igen när du blir vuxen.

Det är därför det är så viktigt att prata om sådant som har påverkat dig och varit jobbigt. Med vänner och familj, absolut, men kanske ännu hellre med en professionell psykolog eller terapeut. Att gå i terapi ska absolut inte underskattas. Du ska inte sitta hemma i din lägenhet i Västerås och må dåligt när det går att göra någonting åt ditt mående. Du kan prata om det, jobba med dina upplevelser och hitta en fungerande vardag. Om du bara försöker.

 

Lös det inte själv

Ofta brukar människor säga att de föredrar att lösa saker på egen hand. Säger du likadant om du får punka på bilen eller om du får blindtarmsinflammation? Lös det själv. Skulle inte tro det. Varför skulle det vara annorlunda när man mår dåligt psykiskt? Det är lika naturligt att i en sådan situation gå i samtalsterapi. Med en professionell psykolog eller liknande som faktiskt kan hjälpa dig på riktigt. Men då krävs det att du tar det initiativet själv.

Den hjälpen du letar efter finns i Västerås. Det finns personer du kan tala med som kommer att hjälpa dig behandla det du varit med om. Som kommer hjälpa dig att hitta vägar och verktyg att få ett bra liv igen. Ett liv du förtjänar. Vill du läsa mer om samtalsterapi i Västerås? Klicka på den här länken: https://samtalsterapiochutveckling.se/.