Skäm bort hälsa

14 juni 2020
jonas olsson

Visst är det härligt att känna sig pigg, frisk och stark? Att en hälsosam livsstil är vägen dit är nog alla överens om. Men räcker det att vara fysiskt aktiv och att äta nyttigt? Vår moderna livsstil är kantad av stress och miljögifter. Ibland kan kroppen behöva en extra boost för att bibehålla sin hälsa. När sjukdomen ändå är framme, kan det också kännas bra att veta att det kan finnas lösningar på problemet. Naturen har nämligen sitt helt egna apotek.

 

Hjälp din kropp med örter

Örter är fullspäckade med välgörande ämnen. En del växter har använts i tusentals år och är väl beprövade. Tack vare en kroppsterapeut eller någon som arbetar med naturmedicin kan du få en analys av vad just du behöver. Du kanske till och med har läst om en örts speciella egenskaper och vill prova på egen hand. De flesta har inte kunskap eller möjlighet att gå ut i naturen och leta rätt på örten själv. En del örter har vi kanske inte ens i Sverige. Det är viktigt att produkterna du tar är kvalitetstestade. Det är dessutom viktigt att dosera rätt. Genom att köpa örtkapslar kan du känna dig trygg i vetskap om att du får i dig rätt mängd. Dessutom är det praktiskt att kunna skölja ner dem med ett glas vatten.

 

 

Var kan du köpa örtkapslar?

Det finns mängder med återförsäljare på nätet. Se till att handla från utbildade och erfarna naturmedicinare som vet vad de säljer. Tänk också på att inte försöka bota symtom på egen hand med naturmedicin. Om du är sjuk är det bäst att först gå till en läkare och få problemen utredda. Tänk också på att vissa naturmediciner inte ska kombineras med andra mediciner. Prata med din läkare innan du börjar med ett örtpreparat. Om du vill ta hand om din hälsa finns det flera möjligheter.