Skapa barndomsnostalgi med en sockervaddsmaskin

19 januari 2022
Lily Hansen

editorial

Något som de allra flesta kommer ihåg är när man var på tivoli som barn. En sak som stack ut och var exklusivt för just tivolin var det faktum att man kunde köpa sockervadd. Nu behöver du inte längre uppsöka ett tivoli om du vill uppleva din barndoms nostalgi eller bjuda dina egna barn på rosa sockervadd. Med en enkel men kraftfull sockervaddsmaskin för hemmabruk kan ni på egen hand tillverka samma härliga, fluffiga och söta vadd som man kan få i nöjesparken. Nu kan hela familjen hjälpas åt.

Till födelsedagar, barnkalas eller hemmamys med familjen. Varför inte en pinne sockervadd till högtiderna? Tillfällena då man kan bjuda på härlig sockervadd begränsas bara av ens egen fantasi. Såklart ska man inte äta överdrivet med socker, men det är just det som kan vara tricket med sockervadd också. Begränsar man det till just fester och högtider, så behåller man exklusiviteten med godiset. 

 

image

 

Bli kreativ med din sockervaddsmaskin

Sockervaddsmaskinen är lätt att använda och dessutom enkel att göra ren. Du kan även diska alla delar i diskmaskin om du vill. Sockervadden går att smaksätta som ni själva vill och med de medföljande pinnarna snurrar man upp sockret som sedan kan ätas. Vill man öka proffsigheten i sitt sockervaddande går det att hitta recept online så man kan variera sig lite. Dessutom kan man även hitta särskilt socker som är framtaget just för att få den där spunnet-socker-karaktären som man fick på tivolit som barn. 

Du behöver bara inte springa till stans ambulerande tivoli för att köpa sockervadd till barnen, eller till dig själv för den delen. Godis ska vara lite vardagslyx och vad är bättre än när familjemedlemmarna själva kan vara med och skapa den? Låt kreativiteten flöda och kanske ni kombinerar sockervadds-makeriet med annat hemmagjort godis som ni sedan kan ha i en hemmakiosk.