Skapa bättre trevnad för alla med trapphusrenovering

28 mars 2022
william eriksson

editorial

Kan det vara dags för trapphusrenovering? Är det något ställe i huset där du behöver göra en insats för allas trevnad så är det trapphuset. Även om lägenheterna generellt skulle behöva en uppstramning så är trapphuset det första som möter dina hyresgäster när de kommer hem.

Om de kommer in genom entrédörren och känner att det är nytt och fräscht och trevligt – då bär de med sig den känslan in till sig. Om trapphuset däremot är sjaskigt och tråkigt kommer de hem med den känslan.

Olika åtgärder som kan göra stor skillnad för ditt trapphus

Här är ett antal åtgärder som kan spela stor roll för ditt trapphus. Detta är bara några få av alla de saker man kan göra under en renovering. Vissa saker är billigare, andra dyrare. Men alla värda sitt pris i förlängningen.

  • Installering av säkerhetsdörrar, förhöjd säkerhet för de boende och inventarier.
  • Målning av trapphus. En enkel och billig åtgärd som gör stor visuell skillnad.
  • Dekorativa målningar ger en förökad elegans utan att det behöver kosta så mycket. 
  • Boxar för post kan installeras eller bytas ut för bekvämlighetens skull.
  • Tidningsställ skapar också en högre komfort för de boende och uppskattas av tidningsbuden.
  • Elektriska arbeten.

 

trapphusrenovering

 

Vad dina hyresgäster uppskattar mest

Egentligen handlar det enbart om psykologi. Även om du skulle fråga dina hyresgäster vad de helst vill ha renoverat i huset så är det inte säkert du skulle få ett vare sig enhetligt eller korrekt svar. Däremot är trapphusrenovering alltid ett bra svar. Kolla här för inspiration: https://www.sakerbostad.se/Renovera-trapphus-trapphusrenovering.

Trapphuset är något alla hyresgäster har gemensamt. Det är det första som möter dem när de kommer hem från en jobbig dag. Om de får ett leende på läpparna när de passerar entrédörren så har de med sig detta in genom ytterdörren också. Det skapas positiva ringar på vattnet som alla mår bra av.