Skapa ett perfekt innertak i bostaden

20 juli 2021
jonas olsson

Har du någonsin tänkt på ditt innertak? Kanske är du en av alla de som inte tänker på innertaket så länge det inte är något fel på det. Eller så länge det inte befinner sig någon insekt där som du tycker mycket lite om. För många är innertaket något som bara finns och som bara ska vara där för att du ska få en mer jämn yta i rummet. Men det är en rumsdel som har flera andra funktioner och som är viktigare än du kanske tänker på.

Ett innertak kan vara i många olika material, som trä, gips, skivmaterial och till och med tyg. Det kan vara något som enbart är till för att jämna ut takytan, men det kan också vara något som skyddar dig och din fastighet. Det beror helt på dig och dina önskemål vad du vill att ditt tak ska vara i ditt hem. Och det kan även vara så att du har olika tak för olika funktioner i olika rum i din bostad.  

 

 

Brandsäkring och akustik

Vad är perfekt för dig när det gäller innertak? Är det ett innertak som brandsäkrar ditt hem eller som dämpar akustiken i rummet? Om du vill få ut fler funktioner av ditt tak än enbart skönhet så finns det företag som arbetar med innertak som har en mängd andra möjligheter för dig och andra i bostaden. Bor du i ett flerfamiljshus så kan det vara mycket klokt att avgränsa ljud och brandrisk mellan bostäderna. Men det gäller även i villor.

Genom att använda taket till mer än enbart utjämning och skönhet i rummet kan du skapa en tryggare och trevligare bostad. Och det kan ske utan att det får rummet att se så mycket annorlunda ut än med någon annan typ av takbeklädnad. Kanske något att tänka på vid nästa renovering hemma.