Skapa mer stämning i hemmet med väldoftande luftfräschare

11 december 2020
Cecilia Olsson

Det finns mängder av olika luftfräschare, både då det handlar om sort och doft. De allra vanligaste är sprayer, doftblock, dispensers som doserar efter inställningar och doftljus. De har alla sina fördelar och det bästa är helt enkelt att välja utifrån det man själv föredrar, ofta kan det passa bra med olika sorter i hemmet beroende på i vilket rum de placeras. 

Luftfräschare passar i hemmets alla rum

Till exempel så vill man ofta ha en lite mildare doft i sovrummen för att det inte ska bli en för stark doft som kan påverka sömnen. Det kan då vara perfekt att placera ut några doftljus i rummet som kontinuerligt ger ifrån sig en svag doft som kan intensifieras genom att tända dem. Bra dofter att ha i sovrummet är till exempel lavendel eller vanilj eftersom de sägs ha en lugnande effekt.

Inne på toaletten kan det däremot finnas ett behov av att använda sig av lite starkare dofter. Då kan det vara bra med en spray som ger omedelbar effekt eller ett doftblock som hela tiden ger ifrån sig en doft som kan fylla mindre utrymmen såsom toaletter och badrum. Dispensers ger ifrån sig väldoft med jämna mellanrum (på de allra flesta går det att ställa in hur ofta) och kan därför göra att ett rum ständigt doftar underbart. De kan passa mycket bra att ha i de allmänna utrymmena i hemmet.

Skapa mer julstämning

Så här i juletider är det enkelt att skapa extra mycket stämning i hemmet med luftfräschare som doftar av exempelvis pepparkakor, kanel, glögg, gran eller saffran. Placera ut lite doftljus här och där, använd en kontinuerlig dispenser som håller vardagsrummet väldoftande och en spray som välkomnar gästerna i hallen med doft av jul. Oavsett om du föredrar en eller flera olika sorter så hittar du ett brett sortiment av luftfräschare till mycket förmånliga priser hos coolpriser.se.