Snygg protetik i Stockholm

25 januari 2022
william eriksson

Protetik är ett snitsigt och avancerat ord för tandproteser. Det finns tyvärr alldeles för många anledningar till att man kan behöva protetik eller tandproteser. Du kanske har fått tandlossning till följd av en infektion eller inflammation i tandköttet. Du kanske har varit med om en olycka där ditt ansikte har rekonstruerats.

Du kan nu få dina nya tänder och ditt nya leende digitalt designat så att du får se det slutgiltiga resultatet innan du bestämmer dig. Du kanske inte vill ha tillbaka ditt gamla leende. Du kanske vill ha ett nytt du och det inkluderar dina tänder. Då kan du i samarbete med din tandtekniker specialdesigna din protetik så att den blir både funktionell och estetiskt tilltalande.

Du kan välja mellan fast och avtagbar protetik. Med avtagbar protetik får du konstgjorda tänder med konstgjort tandkött. Du kan ta ut dem ur munnen själv när du ska sova på nätterna till skillnad från fasta proteser.

Fast protetik är som det låter, fast. De är gjorda av olika sorters porslin varav det vanligaste materialet är zirkonium. Anledningen till att zirkonium är det vanligaste materialet är att zirkoniumkronor är de mest slitstarka. För du vill ju inte vara tillbaka i samma situation igen bara för att du valde ett mindre tåligt material. Utöver tåligheten så har zirkoniumkronor ett stiligt utseende och om du inte vet om det så kommer du svära på att det är dina originaltänder du har i munnen.

 

protetik stockholm

 

Ersätt allt eller bara enstaka

Med protetik i Stockholm kan du ersätta enstaka tänder som har slagits ut eller hela tandrader med en komplett lösning med konstgjort tandkött för dig som verkligen råkat illa ut.

Med andra ord, om du behöver tandproteser så är protetik i Stockholm det säkra och bästa valet. För både estetiskt tilltalande och starka proteser så ska du inte kompromissa med valet av klinik.