Ställbara sängar för skräddarsydd sömn

28 januari 2020
Cecilia Olsson
Ställbara sängar för skräddarsydd sömn

Alla har väl någon gång (eller förmodligen flera gånger) haft svårt att hitta en bekväm ställning när man ska sova. Man kan ligga och vrida och vända på sig men det gör ingen skillnad, någonting känns ändå fel. För att minimera risken för att sådana tillfällen infinner sig är det viktigt att investera i en bekväm madrass av hög kvalitet med rätt fasthet. Det bästa för ryggen är om axeln och höften sjunker ner lite då man ligger på sidan, det gör att ryggen ändå hålls rak vilket är viktigt för att undvika ryggont och man har därmed hittat en bra fasthet på madrassen. Vill man beställa en säng online, till exempel på battrenatter.se, för att hålla nere priset men ändå få en säng av hög kvalitet så väljer man enkelt rekommenderad fasthet utefter sin vikt. Ungefär som när man väljer storlek då man beställer kläder från en nätbutik. Bättre Nätter lämnar dessutom alltid 100 dagars sovgaranti, så om det trots rekommendationer inte känns helt rätt med fastheten så kan man byta till en annan.

En annan bra sak man kan göra för att minimera risken för obekväma sovställningar är att köpa en ställbar säng. En ställbar säng är toppen eftersom den går att justera och man kan därmed alltid anpassa den efter vilken ställning som känns bäst för stunden. Det är även perfekt om man till exempel tycker om att läsa i sängen innan man ska sova eller kolla på datorn innan man ska kliva upp på morgonen. Hos Bättre Nätter finns flera olika ställbara sängar att välja mellan i olika storlekar och prisklasser. Förutom den tidigare nämnda sovgarantin så erbjuder de även gratis leverans. 

Slösa inte bort mer värdefull sovtid på att skruva dig i sängen utan investera i en säng som anpassar sig efter dig och dina behov.