Uppdatera din jaktradio inför kommande säsong

15 juni 2022
Lily Hansen

editorial

Det kanske känns långt till hösten och jaktsäsongen. Det är troligtvis då som jägarna vill vara som bäst förberedda. Men somrarna i Sverige brukar gå snabbt och snart är den heliga veckan här. Även kallad älgjakten. En årligt stående semestervecka då du som jägare får utföra ditt intresse. En bonus är att du också får med dig några kilo svenskt kött hem till frysen.

Det finns såklart fler jaktformer än just jakten på älg. Oavsett vilken jakt du föredrar är det viktigt att du går ut i skogen med fungerande material. Jägarens utrustning är viktig och ganska omfattande. Kamouflerade kläder, inskjutna vapen, kikare och multiverktyg.

Ett annat helt nödvändigt verktyg är jaktradion. Ja, den är faktiskt helt överlägsen när det kommer till att få kontakt med andra i skogen. Din mobiltelefon lämnas sällan kvar när du går hemifrån. Men den kan du faktiskt lämna hemma om det är jakt du ska pyssla med.

 

jaktradio

 

Jaktradions många alternativ

Vilken frekvens för jaktradion använder ditt jaktlag? Är det 31 Mhz eller kanske 155 Mhz? Vissa ingår i flera jaktlag och det är inte ovanligt att de använder olika frekvenser. Används den analoga tekniken eller har laget uppdaterat till en digital radio? Det är viktigt att ni använder samma teknik för att underlätta samarbetet och för att slippa irriterande teknikstrul.

Kanske är du en sådan person som tänker att mobiltelefonen ändå duger. Återigen, nej, det gör den inte. En jaktradio underlättar kommunikationen med hela jaktlaget och är inte beroende av täckning på samma sätt som telefonen. Jaktradions räckvidd sträcker sig ett par kilometer bort.

Tycker du att det låter fjuttigt kan räckvidden utökas med en antenn.

Ja, det finns flera saker att ta i beaktande innan du ger dig ut i skogen. Funderar du på att uppdatera din utrustning? I så fall kan du förslagsvis följa denna länk för att läsa mer om jaktradio.