Välförsedd med primagaz och gasolflaska/gasolflaskor

04 mars 2021
william eriksson

Tänk vad bortskämda vi är med ström i våra hem. Det mesta fungerar med en kontakt i väggen eller ett batteri som sedan används i sladdlösa elverktyg. Strömmen är en självklarhet i vardagen.

Det är därför en befrielse från samhällets olika uppkopplingar att få åka till en stuga och njuta av friheten utan tvång och måsten. Jo, ett, förstås, för man måste ju äta. Har man bestämt sig för att vistas i en riktigt omodern stuga, finns där kanske en lampa, men ingen spis, och då kommer gasolflaska/gasolflaskor väl till pass, så att man kan få varmrätten fixad.

 

Ordna en pandemisäker utomhusfest

I pandemitider är det många som är sällskapssjuka, och mormor och farmor vill fortfarande fixa lite mat och äta med sina familjer. Man kan förbereda såser och sallader, men en grillad biff är inte dumt, och den kan man grilla med gasol. Med gasolflaskor kan man också få värme på terrassen.

Gasolflaskor är perfekta att ha var man än vistas på semestern, som till exempel på husvagnssemestern eller på campingplatsen. Var får man tag på dem då? Ett förslag är att gå in på exempelvis www.primagaz.se eller www.primagaz.se

 

 

Bara vuxna får hantera gasolen

Eftersom gasen är giftig och brännbar, det kan inte bortresoneras, är det givetvis bara vuxna som får hantera gasolen, och den bör förvaras så att barn inte kommer åt den. Tänk på att ställa flaskan upp och att den ska stå en bit bort från grillen, så har du världens bränsle för din utomhusmatlagning. Flaskgasol kallas ofta LPG gasol och det står för Liquified Petroleum Gas.

Gasolflaskor kan, rätt använda, bidra till en mycket friare semestervistelse, för man är inte låst till att sitta inne och äta i en viss bestämd stuga, utan kan åka vart man vill. Det ger en extra dimension åt friluftslivet.