Välj en mopedbil istället för en moped

31 mars 2020
Eva Olsson
Välj en mopedbil istället för en moped

Att ha tillgång till en mopedbil innebär att man får större frihet när man vill träffa sina kompisar eller åka till andra ställen. Genom att man inte behöver längre skjuts av någon närstående, blir man mer självständig. Det måste också vara skönt för föräldrar då de slipper passa en massa tider och kan koncentrera sig på sina egna sysslor.

Det är också bra att köra en mopedbil innan man tar körkort för en personbil. Eftersom en mopedbil inte går så fort, får man en säkrare bilkörning och hinner dessutom få in en körvana innan man kör en bil som går mycket snabbare.

På Cittrabil hittar du många olika modeller av aixam mopedbilar med flera olika färger att välja bland. De skiljer sig även prismässigt, beroende på vilken modell och vilka tillval man vill göra. Där finns det också möjlighet att provsitta och känna på de olika mopedbilarna. Har man fyllt 15 år och tagit körkort för en mopedbil, får man även provköra den bil som man är intresserad av. Om man bestämt sig för ett bilköp, kan man få tips och hjälp när det gäller finansieringen.

Cittrabil har även en hel del nya och begagnade person- och transportbilar till försäljning. Här kan du provköra och beställa den bil du vill ha och se färggallerier för att få inspiration till din nya bil. Om du istället letar efter en begagnad bil, erbjuder de bilar som är noga utvalda. På deras hemsida kan du se vilka bilar de har i lager.

Här har de även reservdelar och en bilverkstad där de bland annat utför service. Precis som andra bilar är det viktigt att med jämna mellanrum även göra service på mopedbilar. Den första servicen man gör på en sådan bil är gratis efter ett nybilsköp.

De utför även vinrutebyten och har även däckhotell där man kan förvara sina däck.