Varför man ska välja papptak

31 maj 2021
patrick pettersson

Att köpa ett eget hus var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse. Den friheten man fick den dagen nycklarna lades i händerna. Trädgård där man kan plantera det man vill. 

Under denna tid man haft huset har man hunnit sätta en del av sin egen prägel. Hela fasaden fick sig lite ny färg. Det var på tiden. Även inomhus är det ny färg, helt efter ens eget tycke och smak. 

I trädgården har man både en liten köksträdgård, och även en massa fina blommor. Det enda man egentligen inte har bytt än, det är taket. Kan det vara för att det är ett papptak och har en lång livslängd? 

Spelar ingen större roll, nöjd är man att man sluppit göra det. Trots att tanken är att inom ett år ska det bytas, bara för utseendets skull. Man vill ju att det ska se bra ut både för en själv, men även för grannarna. 

 

Blir det papptak igen?

Papptak har ett oförtjänt dåligt rykte. Det finns mer fördelar med papptak än nackdelar. Den enda nackdelen med papptak är att det är betydligt känsligare än andra tak. 

Till exempel, ska sotaren upp på taket för att testa så kan han inte sätta stegen mot taket. Det kan åstadkomma skada på taket där. Överlag får man vara försiktigare med just detta tak. 

I annat fall finns det flera fördelar. En stor fördel som många går efter är att det är väldigt mycket billigare än andra tak. Även fast man väljer ett dyrare papptak så är det billigare än andra tak. 

Det är även lätt att sätta dit, men trots det bör man såklart ha hjälp av en takläggare. Papptak har som sagt en längre livslängd och kan hålla upp emot trettio år. Det är en lång tid att slippa byta taket på.